DE DAGELIJKSE BEZETTING

 

Maandag

Marloes & Chrisjan (begeleiding groep)

Wouter (begeleiding individueel)

Rian (administratief)

Jasmijn (stagiair)

Tom, Guus, Lili (vrijwilligers)

Dinsdag

Chrisjan & Diede (begeleiding groep)

Wouter (begeleiding individueel)

 

Guus (vrijwilliger)

Woensdag

Diede & Chrisjan & Marloes (begeleiding groep)

Renske (stagiair)

Donderdag

Diede & Chrisjan (begeleiding groep)

Renske (stagiair)

Wouter (begeleiding individueel)

Rian (administratief)

Tom en Guus (vrijwilligers)

Vrijdag

Rian & Marloes (begeleiding groep)

Renske (stagiair)

Guus (vrijwilliger)

Wouter en Rian Pierik

Activiteitenplek de Heerevelden is in 2015 opgericht door Wouter en Rian Pierik

Rian heeft Wouter al op jonge leeftijd leren kennen. Wouter groeide op in een groot gezin bestaande uit vader, moeder, een broer, een zus en 16 kinderen, jongeren en volwassenen met een ondersteuningsvraag. Gezinshuis de Walhoeve, een groot warm nest waar ik me al snel ‘thuis’ voelde en waar ik graag was. 

Na ruim twee jaar verkering gingen wij samenwonen in een pipowagen op het erf van de Walhoeve. We gingen meedraaien in het gezinshuis en later hebben wij dit nog 10 jaar zelfstandig gedraaid en een kleinere groep.

Ik rondde in die tijd de opleiding tot inrichtingswerker af.

Toen we zelf kinderen kregen viel de zorg voor het eigen gezin lastig te combineren met de zorg in het gezinshuis. We hebben toen voor iedereen een ander, veilig onderkomen gezocht en verhuisden naar een prachtige plek in het buitengebied van Handel. Wouter startte een eigen bedrijf in onderhoud en renovatie en ik ging de lerarenopleiding volgen en ben in het onderwijs gaan werken. 

MAAR HET BLOED KRUIPT WAAR HET NIET GAAN KAN!

Toen de kinderen het nest verlieten hebben we dit fantastische werk weer opgepakt.

Wouter is toen begonnen aan de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Hij kwam er al snel achter dat de hulpverlening in de loop der jaren enorm was veranderd. Dit gegeven in combinatie met onze levenservaringen hebben gemaakt dat we ons gesterkt voelden in het idee om op eigen wijze een waardevolle toevoeging te bieden aan mensen met een ondersteuningsvraag.

Activiteitenplek de Heerevelden werd een feit.

Een fijne plek om te ‘ZIJN’ in de breedste zin van het woord. Wij  weten waar we voor staan en we hebben een duidelijke missie en visie. Ik heb ondertussen de opleiding tot Equine Assisted Coach afgerond (coaching met inzet van paarden) en ben SKJ gecertificeerd. 

 

Diede Pierik

Mijn naam is Diede Pierik, dochter van Wouter en Rian. Ik ben in 2017 begonnen met werken bij Activiteitenplek de Heerevelden. In 2020 heb ik de opleiding tot sociaal pedagogische hulpverlener afgerond. Ik woon in Bergeijk samen met mijn vriend Twan en zoontje Lune. Ik ben een buitenmens en werk graag met mensen en met dieren. De visie waar vanuit gewerkt wordt bij Activiteitenplek de Heerevelden past mij heel goed. Samen kijken naar ‘welbevinden’ als basis voor kunnen ‘zijn’ en vervolgens betrokkenheid onderzoeken, observeren en laten floreren. Dat vind ik elke dag weer een prachtige uitdaging. 

 

Marloes Pierik

Hallo!

Mijn naam is Marloes vanaf 1 september start ik bij “Aktiviteitenplek de Heerevelden”. Een leuke nieuwe uitdaging voor mij! Creatief denken in mogelijkheden is iets wat mij kenmerkt in mijn werk. Kleine gelukjes vinden, elke dag opnieuw en daar dan even bij stilstaan. Een goede dosis humor en een lekker nuchtere kijk op de zaak, niet alles zo serieus nemen, dat breng ik met me mee! Ik heb in 2019 mijn opleiding ‘Sociaal pedagogische hulpverlening’ afgerond. Mijn afstudeer onderzoek heb ik toen samen met mijn toekomstige collega Diede gedaan. 

Ik kan niet wachten om op deze fijne plek te beginnen en ik ga er vanuit dat ik mijn draai hier zo gevonden heb!

 

Chrisjan van Dijk

Hallo allemaal
Mijn naam is Chrisjan van Dijk. Ik ben 21 jaar en woon in Boekel. We hebben twee honden. Mijn hobby’s zijn: sleutelen aan en werken met tractors. Ook ben ik leiding bij de scouting dit doe ik met veel plezier. Graag ben ik buiten aan het werk en vind het leuk om met dieren en in de tuin bezig te zijn.
Ik heb de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 gevolgd in Veghel. In het tweede leerjaar van mijn opleiding heb ik met veel plezier een jaar stage gelopen bij Activiteitenplek de Heerevelden hierdoor weet ik wat voor een mooie en fijne plek de Heerevelden is.

 

Quincy Felicia

Mijn naam is Quincy ik ben 26 jaar oud.
Een aantal van jullie zullen mij zeker al kennen, omdat ik 2009 tot 2019 op de Heereveldseweg heb gewoond. 

Ik werk met veel plezier als inval kracht bij Activiteitenplek de Heerevelden.  Daarnaast werk ik voor mijn eigen bedrijf als personal trainer. Dan werk ik als coach voor mensen die graag willen sporten onder begeleiding van een professional.
Om dit werk te doen ben ik afgestudeerd bewegingsagoog: dat is iemand die gespecialiseerd is in het aanbieden van sport/ spel en (bewegings-) activiteiten aan mensen met een hulpvraag.

 

Tom Goossens

Mijn naam is Tom en sinds maart 2023 werk ik als vrijwilliger op de Heerevelden.

Voorlopig op de maandag en donderdag om deelnemers op te halen en om vier uur weer terug naar huis te brengen. In de tussentijd doe ik allerlei klusjes en zullen jullie mij overdag ook geregeld zien. 

Vorig jaar ben ik met pensioen gegaan. In 1974 ben ik de opleiding tot verpleegkundige gaan doen in Nijmegen. Begonnen in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis. In 1989 overgestapt naar het Radboud ziekenhuis en daar de intensive care opleiding gedaan. In 2008 de overstap naar de Sint Maartenskliniek gemaakt. Een ziekenhuis waar mensen komen die bot, gewrichten of spierproblemen hebben. In alle 3 de ziekehuizen heb ik met veel plezier gewerkt en uiteindelijk ben ik in juli 2022 met pensioen gegaan.  

Nu ik veel vrije tijd heb wil ik graag een deel daarvan gebruiken om als vrijwilliger werk te gaan doen waarbij ik op een zinvolle manier een deel van mijn vrije tijd kan benutten. 

De eerste indruk die ik bij de Heerevelden heb opgedaan is erg positief.

Samen met Guus, mijn vriend, woon ik in Gemert waar het het erg naar onze zin hebben.

Tot ziens op de Heerevelden.