Wij zijn Wouter en Rian Pierik. In 2015 zijn we gestart met Activiteitenplek de Heerevelden. Onze dochter Diede werkt fulltime bij ons. Verder draaien er wekelijks een vrijwilliger en een stagiaire mee.

Al jong deden wij ervaring op in het begeleiden van mensen met ondersteuningsvraag. De ouders van Wouter hadden het eerste particuliere gezinshuis in Nederland. Wouter groeide op in een groot gezin met zestien mensen met een ondersteuningsvraag. Wij leerden elkaar al vroeg kennen en toen we achttien waren zijn we gaan samenwonen in een pipowagen bij de ouders van Wouter op het erf. We gingen meedraaien in het gezinshuis en later hebben we het gezinshuis nog een aantal jaren zelfstandig gedraaid.

Rian rondde in die tijd de opleiding tot inrichtingswerker af.

Toen we zelf kinderen kregen viel de zorg voor het eigen gezin lastig te combineren met de zorg in het gezinshuis. Wouter startte een eigen klusbedrijf. En Rian ging de lerarenopleiding volgen en in het onderwijs werken. We verhuisden naar Handel.

MAAR HET BLOED KRUIPT WAAR HET NIET GAAN KAN!

De kinderen zijn het huis uit, we hebben volop ruimte en we hebben dit fantastische werk op deze prachtige plek  weer op kunnen pakken.

Wouter heeft een paar jaar de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige gevolgd. Hij kwam erachter dat de hulpverlening in de loop der jaren enorm is veranderd. Dat heeft ons gesterkt in het idee om het vooral op onze eigen manier te doen met alle mooie dingen en ervaringen die Wouter en Rian vanuit thuis uit en het werken in het gezinshuis meegekregen hebben.

Op de doordeweekse dagen bieden we dagbesteding van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Elke maand organiseren we een logeerweekend.