Maandag

Diede & Chrisjan

Dinsdag

Chrisjan & Rian

Woensdag

Diede & Chrisjan

Donderdag

Diede & Myrhte

Vrijdag

Myrthe & Rian

Wouter en Rian Pierik

Activiteitenplek de Heerevelden is in 2015 opgericht door Wouter en Rian Pierik

Rian heeft Wouter al op jonge leeftijd leren kennen. Wouter groeide op in een groot gezin bestaande uit vader, moeder, een broer, een zus en 16 kinderen, jongeren en volwassenen met een ondersteuningsvraag. Gezinshuis de Walhoeve, een groot warm nest waar ik me al snel ‘thuis’ voelde en waar ik graag was. 

Na ruim twee jaar verkering gingen wij samenwonen in een pipowagen op het erf van de Walhoeve. We gingen meedraaien in het gezinshuis en later hebben wij dit nog 10 jaar zelfstandig gedraaid en een kleinere groep.

Ik rondde in die tijd de opleiding tot inrichtingswerker af.

Toen we zelf kinderen kregen viel de zorg voor het eigen gezin lastig te combineren met de zorg in het gezinshuis. We hebben toen voor iedereen een ander, veilig onderkomen gezocht en verhuisden naar een prachtige plek in het buitengebied van Handel. Wouter startte een eigen bedrijf in onderhoud en renovatie en ik ging de lerarenopleiding volgen en ben in het onderwijs gaan werken. 

MAAR HET BLOED KRUIPT WAAR HET NIET GAAN KAN!

Toen de kinderen het nest verlieten hebben we dit fantastische werk weer opgepakt.

Wouter is toen begonnen aan de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Hij kwam er al snel achter dat de hulpverlening in de loop der jaren enorm was veranderd. Dit gegeven in combinatie met onze levenservaringen hebben gemaakt dat we ons gesterkt voelden in het idee om op eigen wijze een waardevolle toevoeging te bieden aan mensen met een ondersteuningsvraag.

Activiteitenplek de Heerevelden werd een feit.

Een fijne plek om te ‘ZIJN’ in de breedste zin van het woord. Wij  weten waar we voor staan en we hebben een duidelijke missie en visie. Ik heb ondertussen de opleiding tot Equine Assisted Coach afgerond (coaching met inzet van paarden) en ben SKJ gecertificeerd. 

 

Diede Pierik

Mijn naam is Diede Pierik, dochter van Wouter en Rian. Ik ben in 2017 begonnen met werken bij Activiteitenplek de Heerevelden. In 2020 heb ik de opleiding tot sociaal pedagogische hulpverlener afgerond. Ik woon in Bergeijk samen met mijn vriend Twan en zoontje Lune. Ik ben een buitenmens en werk graag met mensen en met dieren. De visie waar vanuit gewerkt wordt bij Activiteitenplek de Heerevelden past mij heel goed. Samen kijken naar ‘welbevinden’ als basis voor kunnen ‘zijn’ en vervolgens betrokkenheid onderzoeken, observeren en laten floreren. Dat vind ik elke dag weer een prachtige uitdaging. 

 

Dymfy Vulto

Ik ben Dymfy Vulto.

Ik heb samen met mijn man Hoeve de Havelt in Handel opgericht. Wij bieden kleinschalige jeugdzorg met paarden. Een plek waar dieren, mensen, natuur en creativiteit samen komen.

Ik heb het geluk dat ik ben opgegroeid met paarden. Van jongs af aan heb ik mogen genieten en vooral ook mogen leren van deze prachtige dieren. Mijn levenspad gaat niet rechtuit, maar kent veel kronkeltjes. Zo kon ik ook goed dansen en toneelspelen en heb ik eerst voor mijn beroep in verschillende producties gespeeld. Daarna heb ik op maneges gewerkt en ben ik instructeur geworden. Om via een opleiding fysiotherapie en de pabo terecht te komen in het onderwijs als: jawel, vakdocent dans. Ik heb ook verschillende musicals geproduceerd. Een aantal musicals daarvan worden uitgegeven door toneeluitgeverij Vink.
Ondertussen gaf (en geef) ik nog steeds paardrijles en rijd ik fanatiek paard. Ik ben helemaal gek van endurance en train mijn paarden regelmatig in de bossen.

Toen we met onze paarden in Handel gingen wonen kon mijn pad weer verder bij de paarden. Ik heb een opleiding kindercoach, HBO jeugd- en gezinsprofessional en een opleiding tot gespecialiseerd begeleider met behulp van paarden/ paardencoach gevolgd. Want ik weet al van jongs af aan dat paarden dat beetje extra kunnen geven wat wij soms als mens net nodig hebben!

Sinds 2021 ben ik ook gediplomeerd Brain Blocks ambassadeur.

Ik werk elke donderdagochtend bij Activiteitenplek de Heerevelden. Ik begeleid dan verschillende deelnemers individueel. 

 

Myrthe Boot

Hallo allemaal,

Mijn naam is Myrthe Boot, ik ben 35 jaar en ik woon in Handel. 

Ik werk graag in de moestuin en daar zijn samen met verschillende enthousiastelingen (letterlijk en figuurlijk) de eerste plantjes al gezaaid… Ook het water geven wordt enthousiast opgepakt, dus dat wordt vast een hele mooie oogst!

Leuk om te zien dat er zoveel enthousiasme is in de groep voor verschillende dingen; van het verzorgen van de dieren elke morgen tot het zingen van een duet tijdens het muziekmoment op dinsdagmiddag. Als theaterregisseur en zangeres sluit ik me in de toekomst graag aan bij muzikale en creatieve activiteiten.

Koken en bakken is ook aan mij besteed, het liefst lekker gezond zodat iedereen ervan kan meegenieten (ik heb zelf een melk en tarwe intolerantie). Dus mocht ik een aantal enthousiaste bakkers kunnen vinden, kunnen we jullie in de toekomst wellicht verrassen met allerlei lekkers!

Naast mijn werk op activiteitenplek de Heerevelden, werk ik in de bio-winkel van Bronlaak. Ontbrekende ingrediënten en heerlijke verse theetjes zijn dus ook zo in huis. En wellicht ben je me ook al een keertje tegengekomen in het openluchttheater van Handel, waar ik (voor de pandemie) Toneelgroep de Kern regisseerde.

Ik ben dus graag bezig en heb een brede interesse, ik kijk ernaar uit om samen met elke deelnemer een stukje gedeelde passie te vinden om samen aan te werken.

 

Chrisjan van Dijk

Hallo allemaal
Mijn naam is Chrisjan van Dijk. Ik ben 21 jaar en woon in Boekel. We hebben twee honden. Mijn hobby’s zijn: sleutelen aan en werken met tractors. Ook ben ik leiding bij de scouting dit doe ik met veel plezier. Graag ben ik buiten aan het werk en vind het leuk om met dieren en in de tuin bezig te zijn.
Ik heb de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 gevolgd in Veghel. In het tweede leerjaar van mijn opleiding heb ik met veel plezier een jaar stage gelopen bij Activiteitenplek de Heerevelden hierdoor weet ik wat voor een mooie en fijne plek de Heerevelden is.

 

Quincy Felicia

Mijn naam is Quincy ik ben 26 jaar oud.
Een aantal van jullie zullen mij zeker al kennen, omdat ik 2009 tot 2019 op de Heereveldseweg heb gewoond. 

Ik werk met veel plezier als inval kracht bij Activiteitenplek de Heerevelden.  Daarnaast werk ik voor mijn eigen bedrijf als personal trainer. Dan werk ik als coach voor mensen die graag willen sporten onder begeleiding van een professional.
Om dit werk te doen ben ik afgestudeerd bewegingsagoog: dat is iemand die gespecialiseerd is in het aanbieden van sport/ spel en (bewegings-) activiteiten aan mensen met een hulpvraag.