Wouter en Rian Pierik

Activiteitenplek de Heerevelden is in 2015 opgericht door mij en Wouter Pierik

Ik heb Wouter al op jonge leeftijd leren kennen. Wouter groeide op in een groot gezin bestaande uit vader, moeder, een broer en een zus en 16 kinderen, jongeren en volwassenen met een ondersteuningsvraag. Gezinshuis de Walhoeve, een groot warm nest waar ik me al snel ‘thuis’ voelde en waar ik graag was. 

Na ruim twee jaar verkering gingen wij samenwonen in een pipowagen op het erf van de Walhoeve. We gingen meedraaien in het gezinshuis en later hebben wij dit nog 10 jaar zelfstandig gedraaid.

Ik rondde in die tijd de opleiding tot inrichtingswerker af.

Toen we zelf kinderen kregen viel de zorg voor het eigen gezin lastig te combineren met de zorg in het gezinshuis. We hebben toen voor iedereen een ander, veilig onderkomen gezocht en verhuisden naar een prachtige plek in het buitengebied van Handel. Wouter startte een eigen bedrijf in onderhoud en renovatie en ik ging de lerarenopleiding volgen en ben in het onderwijs gaan werken. 

MAAR HET BLOED KRUIPT WAAR HET NIET GAAN KAN!

Toen de kinderen het nest verlieten hebben we dit fantastische werk weer opgepakt.

Wouter is toen begonnen aan de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Hij kwam er al snel achter dat de hulpverlening in de loop der jaren enorm was veranderd. Dit gegeven in combinatie met onze levenservaringen hebben gemaakt dat we ons gesterkt voelden in het idee om op eigen wijze een waardevolle toevoeging te bieden aan mensen met een ondersteuningsvraag. Activiteitenplek de Heerevelden werd een feit. Een fijne plek om te ‘ZIJN’ in de breedste zin van het woord. Wij  weten waar we voor staan en we hebben een duidelijke missie en visie. Ik heb ondertussen de opleiding tot Equine Assisted Coach afgerond (coaching met inzet van paarden) en ben SKJ gecertificeerd. 

 

Diede Pierik

Dymfy Vulto

Ik ben Dymfy Vulto.

Ik werk elke maandag en donderdagochtend bij Activiteitenplek de Heerevelden

Ik heb samen met mijn man Hoeve de Havelt in Handel opgericht. Wij bieden kleinschalige jeugdzorg met paarden. Een plek waar dieren, mensen, natuur en creativiteit samen komen.

Ik heb het geluk dat ik ben opgegroeid met paarden. Van jongs af aan heb ik mogen genieten en vooral ook mogen leren van deze prachtige dieren. Mijn levenspad gaat niet rechtuit, maar kent veel kronkeltjes. Zo kon ik ook goed dansen en toneelspelen en heb ik eerst voor mijn beroep in verschillende producties gespeeld. Daarna heb ik op maneges gewerkt en ben ik instructeur geworden. Om via een opleiding fysiotherapie en de pabo terecht te komen in het onderwijs als: jawel, vakdocent dans. Ik heb ook verschillende musicals geproduceerd. Een aantal musicals daarvan worden uitgegeven door toneeluitgeverij Vink.
Ondertussen gaf (en geef) ik nog steeds paardrijles en rijd ik fanatiek paard. Ik ben helemaal gek van endurance en train mijn paarden regelmatig in de bossen.

Toen we met onze paarden in Handel gingen wonen kon mijn pad weer verder bij de paarden. Ik heb een opleiding kindercoach, HBO jeugd- en gezinsprofessional en een opleiding tot gespecialiseerd begeleider met behulp van paarden/ paardencoach gevolgd. Want ik weet al van jongs af aan dat paarden dat beetje extra kunnen geven wat wij soms als mens net nodig hebben!

Sinds 2021 ben ik ook gediplomeerd Brain Blocks ambassadeur.

 

Myrthe Boot

Hallo allemaal,

Mijn naam is Myrthe Boot, ik ben 35 jaar en ik woon in Handel. Vanaf april zal ik Diede vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. De afgelopen 2 weken heb ik alvast kennis mogen maken met de (meeste) deelnemers en deze mooie plek.

Ik werk graag in de moestuin en daar zijn samen met verschillende enthousiastelingen (letterlijk en figuurlijk) de eerste plantjes al gezaaid… Ook het water geven wordt enthousiast opgepakt, dus dat wordt vast een hele mooie oogst!

Leuk om te zien dat er zoveel enthousiasme is in de groep voor verschillende dingen; van het verzorgen van de dieren elke morgen tot het zingen van een duet tijdens het muziekmoment op dinsdagmiddag. Als theaterregisseur en zangeres sluit ik me in de toekomst graag aan bij muzikale en creatieve activiteiten.

Koken en bakken is ook aan mij besteed, het liefst lekker gezond zodat iedereen ervan kan meegenieten (ik heb zelf een melk en tarwe intolerantie). Dus mocht ik een aantal enthousiaste bakkers kunnen vinden, kunnen we jullie in de toekomst wellicht verrassen met allerlei lekkers!

Naast mijn werk op activiteitenplek de Heerevelden, werk ik in de bio-winkel van Bronlaak. Ontbrekende ingrediënten en heerlijke verse theetjes zijn dus ook zo in huis. En wellicht ben je me ook al een keertje tegengekomen in het openluchttheater van Handel, waar ik (voor de pandemie) Toneelgroep de Kern regisseerde.

Ik ben dus graag bezig en heb een brede interesse, ik kijk ernaar uit om samen met elke deelnemer een stukje gedeelde passie te vinden om samen aan te werken.

Tot ziens bij Activiteitenplek de Heerevelden!

 

 

Tei van Neerven

Lili Smits

 

Pleun van der Wijst

Hoi allemaal, 

Ik ben Pleun, 20 jaar en ik woon in Venhorst. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding ergotherapie. Hiervoor mag ik wekelijks vrijwilligerswerk doen en dat doe ik met veel plezier bij de Heerevelden. Ik ben er op dinsdag om taxi te rijden en gezellig te kletsen tijdens de route!

Groetjes Pleun 

 

Chrisjan van Dijk

Quincy Felicia

Mijn naam is Quincy ik ben 26 jaar oud en tot aan de bouwvakvakantie zal ik op dinsdag en woensdag werkzaam zijn bij de Heerevelden.
Een aantal van jullie zullen mij zeker al kennen, omdat ik tot 2019 op de Heereveldseweg heb gewoond. 

Op de andere dagen werk ik voor mijn eigen bedrijf als personal trainer. Dan werk ik als coach voor mensen die graag willen sporten onder begeleiding van een professional.
Om dit werk te doen ben ik afgestudeerd bewegingsagoog: dat is iemand die gespecialiseerd is in het aanbieden van sport/ spel en (bewegings-) activiteiten aan mensen met een hulpvraag. 

Ik kijk er naar uit om samen met jullie aan de slag te gaan.

Groetjes,

Quincy