Activiteitenplek de Heerevelden is in 2015 opgericht door Wouter en Rian Pierik. Sinds 2017 is dochter Diede Pierik fulltime werkzaam bij de Heerevelden. Daarnaast bieden stagiaires, vrijwilligers en een ZZP-er wekelijks een waardevolle bijdrage.  

Wouter en Rian deden al op jonge leeftijd ervaring op in het begeleiden van mensen met een ondersteuningsvraag. De ouders van Wouter hadden het eerste particuliere gezinshuis in Nederland. Wouter groeide op in een groot gezin bestaande uit vijf personen met daarnaast nog zestien kinderen, jongeren en volwassenen met een ondersteuningsvraag. Toen Wouter en Rian elkaar leerde kennen gingen zij na twee jaar samenwonen in een pipowagen bij de ouders van Wouter op het erf. Wouter en Rian gingen meedraaien in het gezinshuis en later hebben zij het gezinshuis een aantal jaren zelfstandig gedraaid.

Rian rondde in die tijd de opleiding tot inrichtingswerker af.

Toen ze zelf kinderen kregen viel de zorg voor het eigen gezin lastig te combineren met de zorg in het gezinshuis. Toen iedereen een fijn nieuw onderkomen had startte Wouter een eigen bedrijf in onderhoud en renovatie en ging Rian de lerarenopleiding volgen en in het onderwijs werken. Ze verhuisden naar een prachtige plek in het buitengebied van het dorpje Handel.

MAAR HET BLOED KRUIPT WAAR HET NIET GAAN KAN!

Toen de kinderen het nest verlieten hebben ze dit fantastische werk weer opgepakt.

Wouter heeft een paar jaar de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige gevolgd. Hij kwam erachter dat de hulpverlening in de loop der jaren enorm is veranderd. Deze en andere levenservaringen hebben gemaakt dat zowel Wouter als Rian zich gesterkt voelden in het idee om op eigen wijze een waardevolle toevoeging te bieden voor mensen met een ondersteuningsvraag. Wouter en Rian weten waar ze voor staan en hebben een duidelijke missie en visie. 

Op de doordeweekse dagen biedt Activiteitenplek de Heerevelden een zinvolle daginvulling van 9.00 uur tot 16.00 uur. Dit kan in de vorm van dagbesteding/beleving of werken. Elke maand organiseert de Heerevelden een logeerweekend.

Daarnaast worden er coach trajecten georganiseerd. Indien gewenst met inzet van paarden. De coach trajecten zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen die om een of andere reden vastgelopen zijn.