Dagbesteding, beleving en werken

Wij bieden zinvolle dagbesteding/beleving van maandag 8.30 uur tot en met vrijdag 16.00 uur. De dag bij de Heerevelden wordt voor de middag ingevuld met verschillende buiten- en binnenwerkzaamheden. Klussen die geklaard moeten worden om optimaal te kunnen genieten van de prachtige plek op de Heerevelden. En natuurlijk moeten we alle ochtenden de dieren verzorgen. De middagen kunnen worden ingevuld  met activiteiten die de deelnemer zelf graag wil doen. Om enkele voorbeelden te noemen; koken, wandelen, tekenen, kleien, muziek luisteren, met de dieren bezig zijn, enz.

Als je bij ons komt dan neem je een eigen lunchpakket mee. Wij zorgen voor koffie, thee en melk. Elke donderdag is ‘tosti-dag’. Soms maken we samen soep en we zorgen wekelijks voor een vers gekookt eitje.

De activiteiten

  • Activiteiten gericht op genieten en beleven
  • Activiteiten gericht op (werk)structuur, dagindeling
  • Activiteiten gericht op een persoonlijk leerdoel of gericht op gedragsverandering

Onze voorzieningen

  • De werkplaats voor houtbewerken en techniek.
  • Het atelier voor verschillende vormen van creatieve expressie, koken en bakken.
  • Buitenwerkzaamheden in de (groente) tuin, in het bos en rond het erf
  • Verzorgen van de dieren
  • Het bos voor

Naast dagbesteding bieden we ook leer/werktrajecten aan.

De werkplaats

Ben je geïnteresseerd in techniek of houtbewerken dan kun je in onze werkplaats naar hartenlust aan de slag. Timmeren, lassen, solderen, sleutelen, repareren, enz. En als je zelf een leuk idee hebt dan horen we dit graag. Je kunt jezelf scholen in een ambacht of belevingsgericht werken. Belevingsgericht werken betekent dat we ons binnen de dagbesteding richten op beleven, persoonlijke aandacht en zorg.

Alle gereedschappen en professionele kennis zijn in huis.

               

Het atelier

Het atelier is tevens de ontvangstplek bij Activiteitenplek de Heerevelden. Hier starten we de dag, pauzeren we en sluiten we de dag ook weer af. Daarnaast wordt het atelier gebruikt voor tekenen, mozaïeken, keramiek, schilderen, koken, bakken en spelletjes. In het atelier richten we ons vooral

          

          

De tuin, het erf en het bos

We hebben een groot erf, verhoogde moestuin bakken, een volle grond moestuin en een bos waar allerlei werkzaamheden te doen zijn. Voor deelnemers die graag buiten zijn is er genoeg te doen zoals gras maaien, vegen, snoeien, schoffelen, harken, enz. We hebben ook een bos waar we hout uit kunnen halen om de kachels en de pizza oven te kunnen stoken. Het geeft een goed gevoel om het buitenleven te ervaren en verbonden te zijn met de natuur.

De paardenloop

Vanuit onze visie streven we ernaar om de paarden in natuurlijke omstandigheden te laten leven. Hiervoor zijn we de ‘de paardenloop’ aan het realiseren. We stimuleren o.a. meer beweging voor de paarden door ze naar verschillende plekken te laten lopen voor water en voedsel. Dit brengt ook weer mooie werkzaamheden met zich mee.

De dieren

We hebben paarden, kippen, konijnen, eenden, twee ezeltjes en twee honden. Deze dieren hebben hun dagelijkse verzorging en aandacht nodig. De paarden worden ingezet voor, grondwerk en voor coach trajecten. Meer informatie hierover kunt u vinden op Coachen met inzet van paarden