Dagbesteding & werken

Wij bieden een zinvolle dagbesteding van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. De dag bij de Heerevelden wordt voor de middag ingevuld met allerlei buiten en binnen werkzaamheden. Klussen die geklaard moeten worden om optimaal te kunnen genieten van de prachtige plek op de Heerevelden. De middagen kunnen worden ingevuld  met activiteiten die de deelnemer zelf graag wil doen. Om enkele voorbeelden te noemen; koken, wandelen, tekenen, kleien, muziek luisteren, met de dieren bezig zijn, enz.

Als je bij ons komt dan neem je een eigen lunchpakket mee. Wij zorgen voor koffie, thee en melk. Elke donderdag is ‘tosti-dag’. Soms maken we samen soep en we zorgen wekelijks voor een vers gekookt eitje.

Aanbod / activiteiten

  • Activiteiten gericht op genieten en beleven
  • Activiteiten gericht op (werk)structuur, dagindeling
  • Activiteiten gericht op een persoonlijk leerdoel of gericht op gedragsverandering

Voorzieningen

  • De werkplaats voor houtbewerken en techniek.
  • Het atelier voor verschillende vormen van creatieve expressie.
  • Buitenwerkzaamheden in de (groente) tuin en op en rond het erf
  • Verzorgen van de dieren

Naast dagbesteding bieden we ook leer/werktrajecten aan.

De werkplaats

Ben je geïnteresseerd in techniek dan kun je in onze werkplaats naar hartenlust aan de slag. Timmeren, lassen, solderen, sleutelen, repareren, enz. En als je zelf een leuk idee hebt dan horen we dit graag. Je kunt jezelf scholen in een ambacht of belevingsgericht werken. Bij dat laatste richten ons binnen de dagbesteding meer op activiteiten die gericht zijn op beleven, persoonlijke aandacht en zorg.

Alle gereedschappen en professionele kennis zijn in huis.

Het atelier

Het atelier wordt gebruikt voor verschillende vormen van creatieve expressie zoals tekenen, mozaïeken, keramiek, schilderen, koken, bakken en spelletjes doen. In het atelier richten we ons vooral op activiteiten die gericht zijn op beleven, persoonlijke aandacht en zorg. Wij werken niet productgericht.

De tuin, het erf, de paardenloop en het bos

We hebben een groot erf en een bos waar allerlei werkzaamheden te doen zijn. Voor deelnemers die graag buiten zijn is er genoeg te doen zoals gras maaien, vegen, snoeien, schoffelen, harken, stallen mesten, enz. Het geeft een goed gevoel om het buitenleven te ervaren en verbonden te zijn met de natuur.

De dieren

We hebben paarden, kippen, kuikens, een ezeltje en een hond. De realisatie van een dierenweide is in volle gang. Deze dieren hebben hun dagelijkse verzorging en aandacht nodig. De paarden worden ingezet bij het coachen. Coachen met inzet van paarden