Dagbesteding & Dagbeleving

Wij bieden zinvolle dagbesteding/beleving van maandag t/m vrijdag van  8.30 uur tot 16.00 uur. De dag bij de Heerevelden wordt voor de middag ingevuld met verschillende buiten- en binnenwerkzaamheden. Klussen die geklaard moeten worden om optimaal te kunnen genieten van de prachtige plek op de Heerevelden. En natuurlijk moeten we alle ochtenden de dieren verzorgen. De middagen zijn meestal een vervolg op het ochtendprogramma maar kunnen ook worden ingevuld  met activiteiten die de deelnemer zelf graag wil doen zoals koken, wandelen, tekenen, kleien, muziek luisteren/maken, met de paarden werken, enz. Momenteel maken we elke donderdagmiddag muziek met de ‘Heerevelden huisband’ en elke vrijdagmiddag werken we met de paarden. Dit zijn activiteiten waar deelnemers vrijwillig aan deel kunnen nemen.

Als je bij ons komt dan neem je een eigen lunchpakket mee. Wij zorgen voor koffie, thee en melk. Elke donderdag is ’tosti-dag’. Soms maken we samen soep en we zorgen wekelijks voor een vers gekookt eitje.

De activiteiten

  • Activiteiten gericht op genieten en beleven
  • Activiteiten gericht op (werk)structuur, dagindeling
  • Activiteiten gericht op een persoonlijk leerdoel of gericht op gedragsverandering

Onze voorzieningen

  • De werkplaats
  • Atelier
  • Groentetuin
  • Pluktuin
  • Bos
  • Dierenverblijven
  • Kas

De werkplaats

Ben je geïnteresseerd in techniek of houtbewerken dan kun je in onze werkplaats naar hartenlust aan de slag. Timmeren, lassen, solderen, sleutelen, repareren, enz. En als je zelf een leuk idee hebt dan horen we dit graag. Je kunt jezelf scholen in een ambacht of belevingsgericht werken. Belevingsgericht werken betekent dat we ons binnen de dagbesteding richten op beleven, persoonlijke aandacht en zorg.

Alle gereedschappen en professionele kennis zijn in huis.

               

Het atelier

Het atelier is tevens de ontvangstplek bij Activiteitenplek de Heerevelden. Hier starten we de dag, pauzeren we en sluiten we de dag ook weer af. Daarnaast wordt het atelier gebruikt voor tekenen, mozaïeken, keramiek, schilderen, koken, bakken en spelletjes.

          

          

Bos, groente- en pluktuin en de kas.

We hebben een groot erf, verhoogde moestuin bakken, een volle grond moestuin, een bos en een pluktuin. Voor deelnemers die graag buiten zijn is er genoeg te doen zoals gras maaien, vegen, snoeien, schoffelen, harken, bloemen plukken, oogsten, hout kloven en zagen. Het geeft een goed gevoel om het buitenleven te ervaren en verbonden te zijn met de natuur.

De paardenloop

Vanuit onze visie streven we ernaar om de paarden in natuurlijke omstandigheden te laten leven. Hiervoor zijn we de ‘de paardenloop’ aan het realiseren. We stimuleren o.a. meer beweging voor de paarden door ze naar verschillende plekken te laten lopen voor water en voedsel. Dit brengt ook weer mooie werkzaamheden met zich mee.

          

De dieren

We hebben paarden, kippen, konijnen, eenden, twee ezeltjes, twee honden, 2 varkentjes en schapen. Deze dieren hebben hun dagelijkse verzorging en aandacht nodig. We wandelen soms met de ezels en de paarden worden ingezet voor, grondwerk en coaching. Meer informatie hierover kunt u vinden op